Karfiolovo-zemiaková polievka
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 12.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Cibuľa
- 1 PL Múka hladká
- 1 KS Karfiol
- 300 g Zemiaky
- Soľ (podľa chuti)
- Rasca (podľa chuti)
- 200 ml Mlieko polotučné
- 200 ml Sladká smotana
- 50 g Maslo
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu si nakrájame na jemno. Na masle si speníme nakrájanú cibuľu.
-
Krok 2.
Pridáme polievkovú lyžičku hladkej múky a urobíme si zápražku.
-
Krok 3.
Karfiol si očistíme a nakúskujeme. Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
-
Krok 4.
Pridáme karfiol a zemiaky, soľ, korenie, rascu zalejeme vodou a necháme variť do mäkka asi 30 minút.
-
Krok 5.
Nakoniec pridáme mlieko alebo sladkú smotanu.
-
Krok 6.
Necháme polievku prevrieť a hotovo. Prajeme vám dobrú chuť!