Buřtguláš s domácim chlebom
Tohle se mým klukům asi nikdy nepřejí. Vždycky, když ho uvařím, rozsvítí se jim oči a půl hrnce je během chvilky v pr...i..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Česká
Recept pridaný: 01.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Špekáčky
- 4 KS Zemiaky
- 1 KS Cibuľa
- 5 strúčik Cesnak
- 1/2 balenie Mrazená zelenina
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Rasca mletá (podľa chuti)
- Podravka (podľa chuti)
- 2 kocka Bujón hovädzí
- Repkový olej (podľa potreby)
- Pitná voda (podľa potreby)
- Múka hladká (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na oleji necháme speniť cibuľu.
-
Krok 2.
Pridáme pokrájané špekáčiky a zemiaky, posypeme mletou paprikou a zarestujeme.
-
Krok 3.
Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a bujón.
-
Krok 4.
Vsypeme hrášok a mrkva a povaríme. Keď sú zemiaky takmer mäkké, zahustíme hladkou múkou, rozmiešanou v troške studenej vody.
-
Krok 5.
Ešte asi 10 minút prevaríme. Dochutíme podravkou.