Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové kosti
- Soľ (podľa chuti)
- 10 KS Čierne korenie
- 10 KS Nové korenie
- 3 KS Bobkový list
- 4 KS Mrkva
- 1 KS Petržlen
- 1 KS Zeler sušený
- 1 KS Cibuľa
- 1 KS Pór
- 1 KS Zeler sušený
- 1 KS Kaleráb
- 5 KS Kel
- 1 KS Kapia červená
- Zelerová vňať (podľa potreby)
- Petržlenová vňať (podľa potreby)
- 300 g Cestoviny
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové kosti dáme variť do vody a obvaríme par minút.
-
Krok 2.
Potom zlejeme, opláchneme a vložíme do ľadovej vody.
-
Krok 3.
Necháme pomaly zovrieť a pridáme soľ, celé čierne a nové korenie, bobkový list, na špic noža mletý šafran.
-
Krok 4.
Potom pridáme mrkvu, petržlen, zeler, celú cibuľu, pór, kaleráb , kel, kapiu.
-
Krok 5.
Varíme na malom plyne cca 4-6 hodín. Pol hodinu pred dovarením pridám vňate ako zelerovú, petržlenovú a keď mám ligurček .
-
Krok 6.
Podávame s cestovinou.