Hríbovo - zeleninová polievočka s haluškami
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská kuchyňa
Recept pridaný: 25.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Hríb dubový (zrnitohlobikový)
- 1 KS Cibuľa
- 30 g Maslo
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 1 strúčik Cesnak
- 1 KS Mrkva
- 1 KS Petržlen
- 1/2 KS Zeler
- 1 KS Zemiaky
- Majoránka (podľa chuti)
- 1 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- 100 g Múka polohrubá
- 50 g Detská krupica
Halušky :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masle si speníme postrúhanú cibuľu, pridáme pokrájaný hríb zrnitohlubikový.
-
Krok 2.
Ochutíme soľou, korením, rascou, cesnakom, mletou papriku a podlejeme vodou.
-
Krok 3.
Dusíme asi 15 min. Potom pridáme - mrkva, petržlen, zeler, zemiak a dolejeme vodou varíme do mäkka.
-
Krok 4.
Nakoniec dáme majoránku a zavaríme malé halušky.
-
Krok 5.
Halušky : Uvaríme malé halušky z vajca, polohrubej múky, soli, detskej krupice a vody.