Prajeme dobrú chuť :)

Šunková pizza so syrovými okrajmi

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Múku si preosejeme do misky. Zo stredu ju odhrnieme po krajoch a do stredu nalejeme trocha vlažného mlieka. Rozdrvíme polovičku droždia, pridáme kryštálový cukor, jemne premiešame vidličkou a necháme prikryté vykysnúť. Ak máme kvások vykysnutý, na okraj do múky pridáme vajíčko, soľ, zvyšok vlažného mlieka, olej a všetko to spolu vymiesime - najlepšie rukou. Vymiesené cesto necháme zakryté vykysnúť (cca 20-30 minút v teple).

  2. Krok 2.

    Z vykysnutého cesta si odoberáme malé bochníky, ktoré rozvaľkáme na tenko do tvaru aký si sami zvolíme a uznáme za vhodný. Cesto potrieme pizzovím základom pripraveným rozmiešaním kečupu, majoránu a oregana. Na to poukladáme šunku, pridáme kukuricu a nastrúhaný syr. Na okraje cesta dáme taktiež nastrúhaný eidam a okraje opatrne zrolujeme. Potrieme cesnakom rozmiešaným s olejom, pizzu preložíme na plech a dáme piecť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Cuketa plnená mletým mäsom
Špenátový koláč
Kuracie rizoto so slovenskou ryžou