Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Múka polohrubá
- 250 ml Mlieko polotučné
- 100 ml Olej slnečnicový
- 0.5 kocka Droždie
- 1 KS Vajce slepačie
- 1 ČL Cukor kryštálový
-   Kečup (podľa množstva základu)
- 2 strúčik Cesnak
- 100 g Šunka
- 200 g Eidam tehla
- 50 g Syr niva s modrou plesňou
- 1 plechovka Kukurica
- 1 ČL Majorán
- 1 ČL Oregáno
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Múku si preosejeme do misky. Zo stredu ju odhrnieme po krajoch a do stredu nalejeme trocha vlažného mlieka. Rozdrvíme polovičku droždia, pridáme kryštálový cukor, jemne premiešame vidličkou a necháme prikryté vykysnúť. Ak máme kvások vykysnutý, na okraj do múky pridáme vajíčko, soľ, zvyšok vlažného mlieka, olej a všetko to spolu vymiesime - najlepšie rukou. Vymiesené cesto necháme zakryté vykysnúť (cca 20-30 minút v teple).
-
Krok 2.
Z vykysnutého cesta si odoberáme malé bochníky, ktoré rozvaľkáme na tenko do tvaru aký si sami zvolíme a uznáme za vhodný. Cesto potrieme pizzovím základom pripraveným rozmiešaním kečupu, majoránu a oregana. Na to poukladáme šunku, pridáme kukuricu a nastrúhaný syr. Na okraje cesta dáme taktiež nastrúhaný eidam a okraje opatrne zrolujeme. Potrieme cesnakom rozmiešaným s olejom, pizzu preložíme na plech a dáme piecť.