Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Ruku na srdce, každý z nás si občas rád beztrestně zahřeší. Kocour není doma, myšky mají pré a tak se stalo, že i u nás se na stole objevila taková trošku obligátní kulinářská prasečinka....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 220 ml Olej repkový
- 1 KS Vajce
- 1 PL Horčica plnotučná
- 1 PL Cukor kryštálový
- 1 ČL Ocot
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Všetky suroviny dáme do veľa úzke nádoby (ideálne originál od tyčového el.šlehače, je nutné, aby sa tam hlava šľahača v priemere vošla tzv. Len tak tak), ponoríme šľahač až na dno, zapneme na najvyššie otáčky a pomaličky vysúvame. Žiadne zbesilé šľahanie sem a tam. Naozaj hustá majonéza sa tvorí priamo pred očami a je hotová behom okamihu.
-
Krok 2.
Ak si z nej chceme urobiť domácu tatarku, jednoducho potom pridáme najemno nakrájané sterilizované uhorky a cibuľku, prípadne dochutíme podľa fantázie.