Prajeme dobrú chuť :)

Šampiňónová omáčka

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.06.18

4.17 / 5 (75 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 3
Zdroj: simply-delicious-food.com

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Očistíme si cibuľu a nakrájame na jemno. Huby očistíme a nakrájame na plátky alebo kocky. Ďalej opláchneme petržlenovú vňať a nasekáme na jemno.

  2. Krok 2.

    V hrnci rozpálime olej a pražíme tam cibuľu do zlatistá. Pridáme huby, nasekanú petržlenovú vňať a bujón. Podlejeme to vodou a dusíme do mäkka hlavne huby.

  3. Krok 3.

    V smotane na varenie rozmiešame múku a vlejeme do udusených húb. Krátko to všetko povaríme a dochutíme korením a soľou.

  4. Krok 4.

    Jemnú hubovú omáčku podávame ku knedlíku, ryži, zemiakom alebo s cestovinami.



Škoricový veniec
Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou
Hrášková polievka