Šampiňónová omáčka
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.06.18
4.21 / 5 (70 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 3
Zdroj: simply-delicious-food.com
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 PL Olej
- 1 KS Cibuľa
- 300 g Šampiňóny (alebo iné čerstvé huby)
- 1 štipka Soľ
- 1 kocka Hubový bujón
- 1 zväzok Petržlenová vňať
- 5 PL Múka hladká
- 200 ml Smotana na varenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Očistíme si cibuľu a nakrájame na jemno. Huby očistíme a nakrájame na plátky alebo kocky. Ďalej opláchneme petržlenovú vňať a nasekáme na jemno.
-
Krok 2.
V hrnci rozpálime olej a pražíme tam cibuľu do zlatistá. Pridáme huby, nasekanú petržlenovú vňať a bujón. Podlejeme to vodou a dusíme do mäkka hlavne huby.