Ľadová Káva Dalgona
Nebojte se, tohle není reklama na lotusky, ty zatím vážně upéct neumím... :) :) Ale na netu momentálně "krouží" recept na super osvěžující kávovou dobrotu a já zrovna přemýšlela, jak zužitkovat rozpustnou kávu, když jsme si s koupí french pressu zvykli na dobrou čerstvě mletou kávu..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.09.20
Ingrediencie
KÁVA DALGONA:
- 2 PL Instantná káva (použila som Velvet)
- 2 PL Cukor kryštálový
- 2 PL Horúca voda
- Mlieko plnotučné (studené)
- kocky Ľad
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do hrnčeka nasypeme kávu a cukor, prilejeme horúcu vodu a pomocou elektrického šľahača vyšľaháme hustú penu. Môj prvý pokus sa šľahačom nebol úplne stopercentný, takže som si na pomoc vzala mojej špeciálnu špirálovú metlu na šľahanie a na druhý pokus som vyšľahala parádnu penu, ktorá držala ako "figa".
-
Krok 2.
Do pohára nalejeme vychladené mlieko, kto chce, môže pridať kocku ľadu, a hore pomocou lyžice navŕšime kávovú penu.