Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Ľadová Káva Dalgona

Nebojte se, tohle není reklama na lotusky, ty zatím vážně upéct neumím... :) :) Ale na netu momentálně "krouží" recept na super osvěžující kávovou dobrotu a já zrovna přemýšlela, jak zužitkovat rozpustnou kávu, když jsme si s koupí french pressu zvykli na dobrou čerstvě mletou kávu..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.09.20

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 10 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


KÁVA DALGONA:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Do hrnčeka nasypeme kávu a cukor, prilejeme horúcu vodu a pomocou elektrického šľahača vyšľaháme hustú penu. Môj prvý pokus sa šľahačom nebol úplne stopercentný, takže som si na pomoc vzala mojej špeciálnu špirálovú metlu na šľahanie a na druhý pokus som vyšľahala parádnu penu, ktorá držala ako "figa".

  2. Krok 2.

    Do pohára nalejeme vychladené mlieko, kto chce, môže pridať kocku ľadu, a hore pomocou lyžice navŕšime kávovú penu.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bravčové medailóniky s hubami
Slané slimáčiky z lístkového cesta
Mäsové guľky