Domáci púpavový med
Tento recept robila ešte moja starká. Med je redší, pretože nie sme včielky a nevieme ho pripraviť tak ako ony. Chuťovo je vynikajúci a pri príprave vonia celý byt od púpavy..
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.05.20
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 400 KS Púpava (iba hlavičky)
- 2 KS Citrón
- 1,5 Kg Cukor kryštálový
- 1,5 l Pitná voda
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kvietky zbierame najlepšie z oblasti, kde nechodia autá - zo záhradky, alebo lúky. Citróny riadne umyjeme a nakrájame na plátky. Kvety dáme do 1,5l vody aj s nakrájaným citrónom, necháme zovrieť a odstavíme zo sporáka. Necháme odležať 24 hodín.
-
Krok 2.
Odstatú masu precedíme cez gázu, alebo plienku a riadne vytlačíme šťavu. Pridáme cukor a dáme variť. Med varíme cca 2 hodiny, premiešavame a dávame pozor aby nevykypel. Hotový med dáme do vyhriatych pohárov, zavrieme a obrátime hore dnom, pokiaľ med nevychladne.