Prajeme dobrú chuť :)

Domáci púpavový med

Tento recept robila ešte moja starká. Med je redší, pretože nie sme včielky a nevieme ho pripraviť tak ako ony. Chuťovo je vynikajúci a pri príprave vonia celý byt od púpavy..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.05.20

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Jana Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kvietky zbierame najlepšie z oblasti, kde nechodia autá - zo záhradky, alebo lúky. Citróny riadne umyjeme a nakrájame na plátky. Kvety dáme do 1,5l vody aj s nakrájaným citrónom, necháme zovrieť a odstavíme zo sporáka. Necháme odležať 24 hodín.

  2. Krok 2.

    Odstatú masu precedíme cez gázu, alebo plienku a riadne vytlačíme šťavu. Pridáme cukor a dáme variť. Med varíme cca 2 hodiny, premiešavame a dávame pozor aby nevykypel. Hotový med dáme do vyhriatych pohárov, zavrieme a obrátime hore dnom, pokiaľ med nevychladne.



Gaštanová torta
Zapekané cestoviny s údenou krkovičkou a brokolicou - Šunkafleky.
Grilované sendviče s rozmarínovými steakmi