Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Domáci púpavový med

Tento recept robila ešte moja starká. Med je redší, pretože nie sme včielky a nevieme ho pripraviť tak ako ony. Chuťovo je vynikajúci a pri príprave vonia celý byt od púpavy..

Kuchár/ka: Janula Szabó
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 26.05.20

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kvietky zbierame najlepšie z oblasti, kde nechodia autá - zo záhradky, alebo lúky. Citróny riadne umyjeme a nakrájame na plátky. Kvety dáme do 1,5l vody aj s nakrájaným citrónom, necháme zovrieť a odstavíme zo sporáka. Necháme odležať 24 hodín.

  2. Krok 2.

    Odstatú masu precedíme cez gázu, alebo plienku a riadne vytlačíme šťavu. Pridáme cukor a dáme variť. Med varíme cca 2 hodiny, premiešavame a dávame pozor aby nevykypel. Hotový med dáme do vyhriatych pohárov, zavrieme a obrátime hore dnom, pokiaľ med nevychladne.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Cuketový koláč s kokosom - hrnčekový
Švédske morčacie závitky s ryžou
Zdravý cestovinový šalát