Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Ľadová káva

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.07.19

4.17 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 10 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 1
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kocky ľadu dáme do pohára. Do šejkra dáme vodu, kávu, cukor a miešame 15 sekúnd. Káva sa nám pekne napení. Nalejeme do pohára. Potom šejker opláchneme, nalejeme vychladené plnotučné mlieko a miešame 30 sekúnd. Nalejeme do kávy a ozdobíme škoricou alebo škoricovým cukrom.

  2. Krok 2.

    Ak nemáme šejker pripravíme si v miske a vyšľaháme mixérom. A ak nemáme plnotučné mlieko tak môžeme použiť aj polotučné, akurát ho iba nalejeme. To sa nám nevyšľahá na penu.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kávový perník bez vajec
Znojemský guľáš
Švédske morčacie závitky s ryžou