4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 200
Zdroj: Lucka Hanusková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 KS Púpava (hlavičky)
- 1 KS Citrón
- 1,2 l Pitná voda
- 1 Kg Cukor kryštálový
- 1 ČL Kyselina citrónová
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Púpavový sirup: 250ks kvetov púpavy a jeden nakrájaný citrón som zaliala vychladnutou prevarenou vodou 1,2 l a nechala som prikryté lúhovať 24 hodín. Potom som to precedila cez sitko a utierku riadne vytlačila všetku šťavu, pridala som 1kg cukru, priviedla do varu a chvíľu varila. Predtým ako som to dala do fliaš som tam dala 1čl kyseliny citrónovej ????