Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčová roláda s jogurtovou omáčkou

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.05.18

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bravčové mäso pomelieme s cibuľou, pridáme vajíčko, soľ a čierne korenie. Ak je potrebné, tak pridáme trocha strúhanky a všetko spolu poriadne rozmiešame.

  2. Krok 2.

    Na pracovnej doske si rozložíme alobal a na ňom si mäsovú zmes vytvarujeme do placky. Na mäso ukladáme šunku, plátkový syr plátky slaniny (môžeme aj uvarené vajíčko) a najemno nastrúhané nakladané uhorky.

  3. Krok 3.

    Mäso zrolujeme do rolády a bez alobalu ju prenesieme na vymastený plech alebo do zapekacej misky. Potrieme ju olejom, posypeme provensálskym korením, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu pri 200°C. Počas pečenia podlievame malým množstvom vody. Asi 10 minút pred dopečením odkryjeme.

  4. Krok 4.

    Pripravíme si omáčku. Biely jogurt zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou. Pridáme horčicu, vegetu, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame a podávame s upečeným mäsom.



Kravička alebo dvojfarebný koláč
Zemiakový prívarok
Klasický ale výborný vyprážaný syr so zemiakmi