Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové pliecko
- 1 KS Vajce slepačie
- 1 KS Cibuľa
- 200 g Plátkový syr
- 150 g Šunka
- 2 PL Olej slnečnicový
- 5 KS Uhorky nakládané
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 štipka Provensálska zmes (podľa chuti)
- 1 ČL Horčica plnotučná
- 1 KS Cibuľa
- 200 g Jogurt biely
- 1 štipka Vegeta (podľa chuti)
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Soľ (podľa chuti)
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové mäso pomelieme s cibuľou, pridáme vajíčko, soľ a čierne korenie. Ak je potrebné, tak pridáme trocha strúhanky a všetko spolu poriadne rozmiešame.
-
Krok 2.
Na pracovnej doske si rozložíme alobal a na ňom si mäsovú zmes vytvarujeme do placky. Na mäso ukladáme šunku, plátkový syr plátky slaniny (môžeme aj uvarené vajíčko) a najemno nastrúhané nakladané uhorky.
-
Krok 3.
Mäso zrolujeme do rolády a bez alobalu ju prenesieme na vymastený plech alebo do zapekacej misky. Potrieme ju olejom, posypeme provensálskym korením, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu pri 200°C. Počas pečenia podlievame malým množstvom vody. Asi 10 minút pred dopečením odkryjeme.
-
Krok 4.
Pripravíme si omáčku. Biely jogurt zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou. Pridáme horčicu, vegetu, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame a podávame s upečeným mäsom.