Kuracie pečienky na červenom víne
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Kuracia pečienka
- Bravčová masť (Podľa potreby, kačacia)
- 150 g Cukor trstinový
- 3 KS Jablko
- 1 KS Cibuľa
- Korenie (podľa chuti)
- 1 dl Červené víno
- 1 ČL Sójová omáčka
- Soľ (podľa chuti)
- Majoránka (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na kačacej masti s trstinovým cukrom do hneda skaramelizujeme nakrájané jablká s cibuľou. Pokvapkáme limetkovou šťavou a dáme na bok.
-
Krok 2.
V tej istej panvici na kačacej masti sprudka opečieme kuraciu pečienku tak, aby sa uzavrela a len okoreníme. Tiež dáme na bok.
-
Krok 3.
Do výpeku pridáme červené víno, trstinový cukor a sójovú omáčku. Celé necháme povariť a pridáme hotové pečienky.
-
Krok 4.
Nakoniec dochutíme soľou a majoránkou.
-
Krok 5.
Podávame s parmezánovo - zemiakovým pyré.