Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie pečienky na červenom víne

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.05.21

4.33 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 3
Zdroj: Štefan Halász

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na kačacej masti s trstinovým cukrom do hneda skaramelizujeme nakrájané jablká s cibuľou. Pokvapkáme limetkovou šťavou a dáme na bok.

  2. Krok 2.

    V tej istej panvici na kačacej masti sprudka opečieme kuraciu pečienku tak, aby sa uzavrela a len okoreníme. Tiež dáme na bok.

  3. Krok 3.

    Do výpeku pridáme červené víno, trstinový cukor a sójovú omáčku. Celé necháme povariť a pridáme hotové pečienky.

  4. Krok 4.

    Nakoniec dochutíme soľou a majoránkou.

  5. Krok 5.

    Podávame s parmezánovo - zemiakovým pyré.



Buřtguláš s domácim chlebom
Grilované rebierka z diviaka s brusnicovou omáčkou
Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety