Zapekané tortilly
Praktický recept v štýle "čo špajza dala".
Kuchár/ka: Natalia Klottonova
Kuchyňa : Taliansko
Recept pridaný: 02.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Mleté mäso (hovädzie)
- 1 KS Cibuľa
- 2 KS Mrkva
- 1 KS Petržlen
- 2 strúčik Cesnak
- 1 KS Paprika zelená
- 1 KS Zeler
- 1 Konzerva Šampiňóny
- 1 KS Cuketa
- 1 Konzerva Kukurica
- 1 Konzerva Hrášok
- 1 Konzerva Lúpané paradajky
- Soľ (podľa chuti)
- Bylinné korenie (podľa chuti)
- Oregáno (podľa chuti)
- Bazalka (podľa chuti)
- Syr (Podľa potreby)
- 1 balenie Tortilly
- 1 Konzerva Čierne olivy
- Olej (Podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Všetku zeleninu si nakrájame, pripravujeme vo veľkej WOK panvici alebo väčšom hrnci. Pridávame ju v poradí od najtvrdšej po najmäkšiu.
-
Krok 2.
Na oleji si najprv opražíme cibuľku, mrkvu, petržlen. Pridáme mäsko a zmiešame. Solíme priebežne, po pridávaní surovín, vždy podľa chuti.
-
Krok 3.
Po mäsku dáme cesnak, papriky, zeler, šampiňóny, cuketu, plechovku kukurice s hráškom nakoniec dáme celú plechovku rajčín. Všetko podusíme cca 10-15 minút, netreba to dlho, lebo sa to bude piecť.
-
Krok 4.
Nakoniec pridáme bylinky - bazalku a oregano. Pripravíme si veľkú zapekaciu misu, najlepšie z Jánskeho skla a začneme vrstviť.
-
Krok 5.
Na dno tortilly potom zmes mäska a zeleniny, znova tortilla, zmes, tortilla zmes a nakoniec zakryjeme torttilou. Kto má veľmi rád syr, môže ho dať aj na každú vrstvu maska, ale samozrejme vtedy jedno balenie nebude stačiť. Navrch dáme vrstvu syra a posypeme provensálskymi bylinkami.
-
Krok 6.
Dáme zakryte vekom alebo alobalom do vyhriatej rúry na 180°C na 35 minút a potom odkryjeme a dopečieme cca 10minut. DOBRÚ CHUŤ