Prajeme dobrú chuť :)

Zapekané tortilly

Praktický recept v štýle "čo špajza dala".

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Natalia Klottonova
Kuchyňa : Taliansko
Recept pridaný: 02.05.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 1 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Natália Klottonova

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Všetku zeleninu si nakrájame, pripravujeme vo veľkej WOK panvici alebo väčšom hrnci. Pridávame ju v poradí od najtvrdšej po najmäkšiu.

  2. Krok 2.

    Na oleji si najprv opražíme cibuľku, mrkvu, petržlen. Pridáme mäsko a zmiešame. Solíme priebežne, po pridávaní surovín, vždy podľa chuti.

  3. Krok 3.

    Po mäsku dáme cesnak, papriky, zeler, šampiňóny, cuketu, plechovku kukurice s hráškom nakoniec dáme celú plechovku rajčín. Všetko podusíme cca 10-15 minút, netreba to dlho, lebo sa to bude piecť.

  4. Krok 4.

    Nakoniec pridáme bylinky - bazalku a oregano. Pripravíme si veľkú zapekaciu misu, najlepšie z Jánskeho skla a začneme vrstviť.

  5. Krok 5.

    Na dno tortilly potom zmes mäska a zeleniny, znova tortilla, zmes, tortilla zmes a nakoniec zakryjeme torttilou. Kto má veľmi rád syr, môže ho dať aj na každú vrstvu maska, ale samozrejme vtedy jedno balenie nebude stačiť. Navrch dáme vrstvu syra a posypeme provensálskymi bylinkami.

  6. Krok 6.

    Dáme zakryte vekom alebo alobalom do vyhriatej rúry na 180°C na 35 minút a potom odkryjeme a dopečieme cca 10minut. DOBRÚ CHUŤ



Hovädzí guľáš
Brokolicová polievka
Kuracie placky so šanpiňónmi