Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a smotanou
Kdyby děti nebyly doma, zasedla bych k tomu pekáči a cpala se a cpala, tak je to dobré....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Kuracie mäso
- 1,5 Kg Zemiaky
- 1 KS Cibuľa
- 1 kelímok Smotana na šľahanie
- Soľ (podľa chuti)
- Grilovacie korenie (podľa chuti)
- Sušený cesnak (podľa chuti)
- Rozmarín (podľa chuti)
- Rasca mletá (podľa chuti)
- Olej (podľa potreby)
- Maslo (podľa potreby)
- 150 g Tvrdý syr
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.
-
Krok 2.
Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažeme maslom, vysypeme polovicu na kocky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a grilovacím korením, vsypeme kuracie mäso, zasypeme zvyškom zemiakov, opäť osolíme a okoreníme.
-
Krok 3.
Zalejeme smotanou, zakryjeme nepriedušne vekom alebo alobalom a dáme na pol hodinky do rúry na 180 °C.
-
Krok 4.
Potom odklopíte a dopekáme do farby. Navrch môžeme posypať Nivou alebo tvrdým strúhaným syrom.