Prajeme dobrú chuť :)

Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a smotanou

Kdyby děti nebyly doma, zasedla bych k tomu pekáči a cpala se a cpala, tak je to dobré....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.

  2. Krok 2.

    Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažeme maslom, vysypeme polovicu na kocky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a grilovacím korením, vsypeme kuracie mäso, zasypeme zvyškom zemiakov, opäť osolíme a okoreníme.

  3. Krok 3.

    Zalejeme smotanou, zakryjeme nepriedušne vekom alebo alobalom a dáme na pol hodinky do rúry na 180 °C.

  4. Krok 4.

    Potom odklopíte a dopekáme do farby. Navrch môžeme posypať Nivou alebo tvrdým strúhaným syrom.



Vanilkové rožteky
Fazuľová na kyslo s údeným mäsom
Pravý pikantný bravčový guláš