Srdcia na smotane, kysnutý knedlík
Tatínek si hlídá váhu, takže knedlíky raději moc nekonzumuje, ale dneska nějak zapomněl na svoje předsevzetí a dokonce si utíkal přidat..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.04.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašičková
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso
- 1 Kg Kuracie srdcia
- 2 KS Bobkový list
- 5 KS Nové korenie (guličiek)
- 10 KS Čierne korenie (guličiek)
- 1,5 l Pitná voda
- 1 KS Petržlen
- 2 kocka Bujón slepačí
- Soľ (podľa chuti)
- 1 KS Cibuľa
- 50 g Maslo
- Múka hladká (podľa potreby)
- 1/2 kelímok Smotana na šľahanie
- 450 g Múka polohrubá
- 200 ml Mlieko polotučné (ohriate)
- 1/2 kocka Droždie
- 1 PL Cukor kryštálový
- 1 KS Vajce slepačie
- 1 ČL Soľ
Kysnutý knedlík :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Srdiečka odblaníme, vložíme do tlakového hrnca, pridáme mrkvu a petržlen, bobkové listy, nové korenie a celé korenie, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Tento postup som zvolila preto, že srdiečka potrebujú veľa času, aby boli naozaj mäkučké.
-
Krok 2.
Mäso a zeleninu potom z hrnca vyberieme, nakrájame na tenké rezance a odložíme nabok. Vývar scedíme a odložíme.