Mäsové guličky v paradajkovej omáčke
Děcka mají prázdniny a jako obvykle zbylo hlídání na mamince. A protože jsem prckovi slíbila, že až budeme sami doma, uvaříme si zase po dlouhé době rajskou, bylo jasno....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Paradajková omáčka
- 1 KS Bujón hovädzí
- 1 l Pitná voda
- 1 KS Škorica
- 1 KS Bobkový list
- Čierna káva (pár guličiek)
- 1 KS Cibuľa
- 3 PL Múka hladká
- 2 plechovka Paradajkový pretlak
- 4 PL Cukor kryštálový
- Maslo (podľa potreby)
- Soľ (podľa chuti)
- 500 Sekaná (ochutená od mäsiara)
- Múka hladká (podľa potreby)
- Solamyl (podľa potreby)
- Olej (podľa potreby)
Mäsové guličky :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Omáčka: V hrnci zvaríme asi 1l vody s 1 kockou bujónu a s korením (kúsok celej škorice, podrvený bobkový list, pár guličiek celého čierneho korenia, pár guľôčok nového korenia), nechám variť asi 20 minút, potom scedíme.
-
Krok 2.
Na masle necháme zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, prisypeme hladkú múku a vymiešame svetlú zápražku. Tú za stáleho miešania rozriedime koreneným vývarom a nechám dobre prevariť.