Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Mäsové guličky v paradajkovej omáčke

Děcka mají prázdniny a jako obvykle zbylo hlídání na mamince. A protože jsem prckovi slíbila, že až budeme sami doma, uvaříme si zase po dlouhé době rajskou, bylo jasno....

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.04.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme: Paradajková omáčka

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Omáčka: V hrnci zvaríme asi 1l vody s 1 kockou bujónu a s korením (kúsok celej škorice, podrvený bobkový list, pár guličiek celého čierneho korenia, pár guľôčok nového korenia), nechám variť asi 20 minút, potom scedíme.

  2. Krok 2.

    Na masle necháme zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, prisypeme hladkú múku a vymiešame svetlú zápražku. Tú za stáleho miešania rozriedime koreneným vývarom a nechám dobre prevariť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Hríbovo - zeleninová polievočka s haluškami
Sladké palacinky
Pštrosie vajce so zemiakovou kašou