Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zemiaky na kyslo, fašírky

.

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme: Zemiaky na kyslo

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky na kyslo : Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Dáme ich variť s bobkovým listom a osolíme. Varíme pokiaľ zemiaky nie sú hotové.

  2. Krok 2.

    Polovicu zemiakov vyberieme a v trocha vode rozmixujeme s ponorným mixérom zvyšné zemiaky. Zahustíme smotanou na varenie a múkou. Nakoniec pridáme odložené zemiaky.

  3. Krok 3.

    Fašírky : Do mletého mäsa pridáme paradajkový pretlak, kečup, horčicu, strúhanku, soľ, čierne mleté korenie a mletú rascu. Všetko poriadne premiešame. Na oleji vyprážame vytvorené fašírky, ktoré ukladáme na plech a dáme ich zapiecť do rúry na 15 minút na 200 °C.

  4. Krok 4.

    Fašírky podávame so zemiakmi na kyslo. Dobrú chuť!



Kuracie medailónky s pikantnou omáčkou a ryža
Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
Segedínsky guláš