Zemiaky na kyslo, fašírky
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Zemiaky na kyslo
- 500 g Zemiaky
- 1 KS Bobkový list
- Soľ (podľa chuti)
- 150 ml Smotana na varenie
- Ocot (podľa chuti)
- 1 Kg Mleté mäso
- 2 PL Paradajkový pretlak
- 2 PL Horčica plnotučná
- 2 PL Kečup
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Rasca mletá (podľa chuti)
- Olej (podľa potreby)
- 50 g Strúhanka
Fašírky :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky na kyslo : Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Dáme ich variť s bobkovým listom a osolíme. Varíme pokiaľ zemiaky nie sú hotové.
-
Krok 2.
Polovicu zemiakov vyberieme a v trocha vode rozmixujeme s ponorným mixérom zvyšné zemiaky. Zahustíme smotanou na varenie a múkou. Nakoniec pridáme odložené zemiaky.
-
Krok 3.
Fašírky : Do mletého mäsa pridáme paradajkový pretlak, kečup, horčicu, strúhanku, soľ, čierne mleté korenie a mletú rascu. Všetko poriadne premiešame. Na oleji vyprážame vytvorené fašírky, ktoré ukladáme na plech a dáme ich zapiecť do rúry na 15 minút na 200 °C.
-
Krok 4.
Fašírky podávame so zemiakmi na kyslo. Dobrú chuť!