Konfitované kačacie stehienko, červená kapusta, zemiaková knedľa
Dneska jsme si dali masíčko s násadou... A "zazdili" jsme to vychlazenou dvanáctkou. To vám byla lahoda....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso
- 6 KS Kačacie mäso (stehno)
- 4 ČL Soľ
- 4 strúčik Cesnak
- 1 ČL Rozmarín
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté
- Múka hladká (podľa potreby)
- 3 KS Rožok (staršie)
- 3 KS Zemiaky
- 1 KS Vajce
- Soľ (podľa potreby)
- 3 PL Strúhanka
- 1 KS Kapusta červená
- 3 KS Cibuľa
- 1 KS Jablko
- 100 ml Červené víno
- 2 PL Cukor kryštálový
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Olej (podľa potreby)
- 2 PL Ocot
- 1 KS Zemiaky
Zemiaková knedľa :
Červená kapusta :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso: V miske vymiešame pretlačený cesnak so soľou, pridáme rozmarín a korenie a túto zmes do všetkých porcií mäsa dôkladne votrieme, uložíme do misky a dáme odležať do chladničky najlepšie na 24 hodín.
-
Krok 2.
Potom každú porciu mäsa dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme zmyli prebytočnú soľ a naukladáme stehná do menšej nádoby na pečenie. Zalejeme rozpusteným masťou tak, aby bolo všetko ponorené pod hladinou.
-
Krok 3.
Nádobu priklopíme a vložíme na 5 hodín do rúry na 130 °C. Mäso potom vyberieme a vložíme nasucho kožou dole na panvicu a sprudka orestujeme. Výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme trochou vývaru z kostí a ľahko prevaríme.
-
Krok 4.
Knedle : Rožky zmiešame s nastrúhanými zemiakmi a so soľou a necháme 5 minút odležať, potom pridáme vajcia, premiešame a zahustíme strúhankou. Zo zmesi tvoríme menšie gule (v priemere asi 5cm) a varíme vo vriacej osolenej vode asi 25 minút.
-
Krok 5.
Kapusta: Na oleji necháme speniť cibuľu, prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať.
-
Krok 6.
Potom vsypeme kapustu, osolíme a okoreníme, pridáme ocot a dusíme asi 20 minút pod pokrievkou, potom podlejeme vínom, pridáme jablko, premiešame a opäť dusíme, kým nebude kapusta takmer mäkké.
-
Krok 7.
Zahustíme strúhanou zemiakom a necháme prevariť. Dochutíme soľou a korením. Najlepšie je nechať kapusta do druhého dňa v chladničke preležať.