Prajeme dobrú chuť :)

Konfitované kačacie stehienko, červená kapusta, zemiaková knedľa

Dneska jsme si dali masíčko s násadou... A "zazdili" jsme to vychlazenou dvanáctkou. To vám byla lahoda....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 360 minút
Náročnosť: Expert
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme: Mäso

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso: V miske vymiešame pretlačený cesnak so soľou, pridáme rozmarín a korenie a túto zmes do všetkých porcií mäsa dôkladne votrieme, uložíme do misky a dáme odležať do chladničky najlepšie na 24 hodín.

  2. Krok 2.

    Potom každú porciu mäsa dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme zmyli prebytočnú soľ a naukladáme stehná do menšej nádoby na pečenie. Zalejeme rozpusteným masťou tak, aby bolo všetko ponorené pod hladinou.

  3. Krok 3.

    Nádobu priklopíme a vložíme na 5 hodín do rúry na 130 °C. Mäso potom vyberieme a vložíme nasucho kožou dole na panvicu a sprudka orestujeme. Výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme trochou vývaru z kostí a ľahko prevaríme.

  4. Krok 4.

    Knedle : Rožky zmiešame s nastrúhanými zemiakmi a so soľou a necháme 5 minút odležať, potom pridáme vajcia, premiešame a zahustíme strúhankou. Zo zmesi tvoríme menšie gule (v priemere asi 5cm) a varíme vo vriacej osolenej vode asi 25 minút.

  5. Krok 5.

    Kapusta: Na oleji necháme speniť cibuľu, prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať.

  6. Krok 6.

    Potom vsypeme kapustu, osolíme a okoreníme, pridáme ocot a dusíme asi 20 minút pod pokrievkou, potom podlejeme vínom, pridáme jablko, premiešame a opäť dusíme, kým nebude kapusta takmer mäkké.

  7. Krok 7.

    Zahustíme strúhanou zemiakom a necháme prevariť. Dochutíme soľou a korením. Najlepšie je nechať kapusta do druhého dňa v chladničke preležať.



Frankfurtská polievka s párkom
Uhorkový šalát
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami