Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Údený hovädzí jazyk, hrachová kaša

Od maminky jsem nedávno dostala naprosto geniální a pro mě, coby kuchtičku, velmi praktický dárek... obří uzený hovězí jazyk. Tak jsem s ním dneska provoněla celý byt a moc jsme si pošmákli....

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 240 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso : Jazyk umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené. Varíme úplne domäkka pokojne 2 hodiny aj dlhšie. Čím je jazyk mäkšie, tým viac si vo finále pochutnáte.

  2. Krok 2.

    Z ešte horúceho uvareného jazyka je treba ihneď zlúpnuť tuhú blanu, ktorá pokrýva takmer celý sval, okrem tej časti, ktorá prilieha na hornej mäkké poschodie. Mierne vychladnutý jazyk krájame na tenké plátky.

  3. Krok 3.

    Kaša : Hrach preberieme, prepláchneme studenou vodou a potom zalejeme cca litrom vody a privedieme k ľahkému varu. Hrach začne peniť, takže túto penu odoberáme.

  4. Krok 4.

    Potom pridáme majoránku a cesnak a za občasného premiešania varíme domäkka, v prípade potreby prilievame vodu. Pred koncom varenia osolíme.

  5. Krok 5.

    Mäkký hrach prejdeme tyčovým mixérom, dochutíme vegetou a zjemníme maslom.

  6. Krok 6.

    Podávame s veľa opraženou cibuľou.



Zdravý cestovinový šalát
Kuracie mäso na sladko čili
Roládky z kuracích pŕs, plnené sušenými paradajkami