Údený hovädzí jazyk, hrachová kaša
Od maminky jsem nedávno dostala naprosto geniální a pro mě, coby kuchtičku, velmi praktický dárek... obří uzený hovězí jazyk. Tak jsem s ním dneska provoněla celý byt a moc jsme si pošmákli....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Hovädzí jazyk
- 500 g Hrach žltý
- 1 l Pitná voda
- 2 ČL Majoránka
- 4 strúčik Cesnak
- Vegeta (podľa chuti)
- Maslo (podľa potreby)
- 4 KS Cibuľa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Jazyk umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené. Varíme úplne domäkka pokojne 2 hodiny aj dlhšie. Čím je jazyk mäkšie, tým viac si vo finále pochutnáte.
-
Krok 2.
Z ešte horúceho uvareného jazyka je treba ihneď zlúpnuť tuhú blanu, ktorá pokrýva takmer celý sval, okrem tej časti, ktorá prilieha na hornej mäkké poschodie. Mierne vychladnutý jazyk krájame na tenké plátky.