Marinované rebrá
V mrazáku to zbytečně zabírá místo, jelikož je to samá kost, takže šup s tím do trouby. :D A stačilo přidat pár krajíčků domácího chleba a trošku čerstvé zeleniny a mužíček se rozplýval blahem..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 Kg Bravčové rebrá
- 2 PL Horčica plnotučná
- 2 PL Kečup
- 2 ČL Sójová omáčka
- 2 PL Včelí med
- Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rebrá naporciujeme, umyjeme, osušíme, osolíme a potrieme marinádou z horčice, kečupu, medu, sójovej omáčky, chilli a iného korenia. Uložíme cez noc do chladničky.
-
Krok 2.
Druhý deň len ľahko podlejeme trochou vody, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme cca 2 hodinky na 150 °C domäkka.
-
Krok 3.
Potom alobal odstránime a za občasného preliatie výpekom dopečieme do farby.
-
Krok 4.
Tip : Podobne môžete upraviť aj akékoľvek iné klasické bravčové mäso (bôčik, krkovičku a pod.). Stačí naporciovať a cez noc nechať v chlade marinovať.