Prajeme dobrú chuť :)

Marinované rebrá

V mrazáku to zbytečně zabírá místo, jelikož je to samá kost, takže šup s tím do trouby. :D A stačilo přidat pár krajíčků domácího chleba a trošku čerstvé zeleniny a mužíček se rozplýval blahem..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 240 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Rebrá naporciujeme, umyjeme, osušíme, osolíme a potrieme marinádou z horčice, kečupu, medu, sójovej omáčky, chilli a iného korenia. Uložíme cez noc do chladničky.

  2. Krok 2.

    Druhý deň len ľahko podlejeme trochou vody, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme cca 2 hodinky na 150 °C domäkka.

  3. Krok 3.

    Potom alobal odstránime a za občasného preliatie výpekom dopečieme do farby.

  4. Krok 4.

    Tip : Podobne môžete upraviť aj akékoľvek iné klasické bravčové mäso (bôčik, krkovičku a pod.). Stačí naporciovať a cez noc nechať v chlade marinovať.



Kuracie v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
Kurča s plnkou a zemiakmi
Karfiolovo-zemiaková polievka