Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Šunkové fliačky

Zemiaky: 6 zemiakov, soľ, drvenú rascu, mleté ​​rozmarín, grilovacie zmes, 1/2 kelímku smotany. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 0,3 cm hrubé plátky. Vhodíme ich do misy, prisypeme korenie a soľ, premiešame a potom ich naukladáme do zapekacej misky, zalejeme smotanou, zakryjeme alobalom a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov. Potom alobal odstránime, zvýšime teplotu rúry na 200 stupňov a zemiaky dopečieme do farby.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 22.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Údené mäso uvaríme, ale vodu nevylievame. Uvaríme v nej cestoviny.

  2. Krok 2.

    Mäso možno len nakrájať, ale je lepšie ho pomlieť na hrubo. Potom ho zmiešame s uvarenými cestovinami, osolíme, okoreníme, dôkladne premiešame a vsypeme do masťou vymasteného pekáča.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Francúzsky slaný koláč
Kuracie kúsky pečené na kyslej kapuste
Tlačenka na sladko