Kačacie prsia, červená kapusta, zemiakovo-cuketové knedlíky
No co vám budu líčit... :D Očička jim při pohledu na talíř svítily jak lampionky, papuly se ani na chvilku nazastavily, aby náhodou jeden neměl víc než ten druhý a bříška se plnily, no radost pohledět....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso
- 6 KS Kačacie mäso (prsia s kožou)
- 4 ČL Soľ
- 4 strúčik Cesnak
- 1 ČL Tymián
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté
- Múka hladká (podľa potreby)
- 1 KS Kapusta červená
- Olej (podľa potreby)
- Pitná voda (podľa potreby)
- 3 KS Jablko
- 1 balíček Zemiakové cesto BASK
- 400 g Cuketa
- Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Sušený cesnak
- 100-200 ml Pitná voda
- Olej (podľa potreby)
Červená kapusta
Zemiakovo-cuketové knedlíky :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Kožu na prsiach niekoľkokrát prerežeme ostrým nožom, ale dávame pozor, aby sme nerezali do mäsa. Vymiešame prelisovaný cesnak so soľou, pridáme tymián a korenie. Túto zmes do všetkých porcií mäsa dôkladne votrieme, uložíme do misky a dáme odležať do chladničky najlepšie na 24 hodín.
-
Krok 2.
Potom každú porciu mäsa dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme zmyli prebytočnú soľ a naukladáme prsia do menšej nádoby na pečenie a zalejeme rozpustenou masťou tak, aby bolo všetko ponorené pod hladinou.