Hovädzí guľáš na rakúsky spôsob
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Guľáš
- 1 Kg Hovädzie pliecko
- 0,5 Kg Cibuľa
- 3 ČL Červená paprika sladká
- Ocot (podľa chuti)
- 1 PL Paradajkový pretlak
- Rasca mletá (podľa chuti)
- Majoránka (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Paprika biela
- Maslo (podľa potreby)
- Olej (podľa potreby)
- Pitná voda (podľa potreby)
- 6 KS Frankfurtské párky
- 6 KS Vajce
- 6 KS Kyslá uhorka
- 1 KS Paprika červená
- Olej (podľa potreby)
Príloha
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Guľáš : Hovädzie mäso očistite, to znamená odstránime šľachy. Mäso nakrájajme na kocky , cibuľu nakrájajme na väčšie kúsky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci a cibuľu za stáleho miešania veľmi pomaly - čím dlhšie, tým lepšia restujeme na miernom ohni.
-
Krok 2.
Posypeme červenou mletou paprikou, pridáme trocha octu a vmiešame paradajkový pretlak. Pridáme mäso, krátko premiešame a potom dochutíme cesnakom, rascou, soľou a štipkou majoránky. Zalejeme trochou vody - mäso by malo byť len zakryté - a podľa kvality dusíme 2 hodiny do mäkka.
-
Krok 3.
Keď je mäso mäkké, zalejeme ho ešte trochou vody a necháme šťavu naposledy povariť 10-15 minút. Nakoniec podľa chuti ešte okoreníme.
-
Krok 4.
Príloha : K tomuto guľášu pridávame opečené frankfurtské párky, vajíčko na tvrdo, nakrájanú kyslú uhorku a červenú papriku nakrájanú na pásiky.
-
Krok 5.
Samozrejme ako príloha môže byť varené zemiaky, cestoviny, ryža alebo pečivo.