Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hovädzí guľáš na rakúsky spôsob

.

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 160 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme: Guľáš

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Guľáš : Hovädzie mäso očistite, to znamená odstránime šľachy. Mäso nakrájajme na kocky , cibuľu nakrájajme na väčšie kúsky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci a cibuľu za stáleho miešania veľmi pomaly - čím dlhšie, tým lepšia restujeme na miernom ohni.

  2. Krok 2.

    Posypeme červenou mletou paprikou, pridáme trocha octu a vmiešame paradajkový pretlak. Pridáme mäso, krátko premiešame a potom dochutíme cesnakom, rascou, soľou a štipkou majoránky. Zalejeme trochou vody - mäso by malo byť len zakryté - a podľa kvality dusíme 2 hodiny do mäkka.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Tekvicová polievka - pomarančovo krémová
Bryndzové pirohy so smotanovou omáčkou
Rybie filé na masle a hrášku