Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Esterháziho hovädzie pečené

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 21.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hovädzie mäso na okrajoch niekoľkokrát nakrájajme a jemne rozklepeme. Dochutíme soľou, korením z oboch strán a jednu stranu otočíme do múky. Cibuľu nakrájame na pásiky.

  2. Krok 2.

    Na panvici rozohrejeme trochu oleja, položíme mäso pomúčenou stranou nadol a krátko, ale prudko opečieme. Otočíme ju, po 2 minútach ju opäť zdvihneme a vložíme do panvice alebo do pekáča.

  3. Krok 3.

    Vo zvyšku po pečení zľahka opečieme cibuľu a podľa potreby napeníme čerstvé maslo. Zalejeme trochou hovädzieho vývaru. Prikryté varíme na miernom ohni alebo vo vyhriatej rúre na 180 ° C 60 - 90 minút, kým nezmäkne. Medzitým každú chvíľu obracajte a podľa potreby pridajte polievku.

  4. Krok 4.

    Medzitým si očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na veľmi jemné prúžky a opečieme ich so slaninou na troche rozpáleného tuku. Prilejeme len trochu hovädzej polievky a zeleninu naparujte al dente.

  5. Krok 5.

    Vyberieme mäso z formy. Múku s kyslou smotanou zmiešame dohladka. Vmiešame do šťavy a dochutíme kaparami a citrónovou kôrou. Necháme zovrieť. Poukladáme a dozdobíme korienkami. Naneste posypané petržlenovou vňaťou. Toto sa podáva s cestovinami, vyprážanými zemiakmi alebo zemiakovými rezancami hodenými na masle.

  6. Krok 6.

    Hotové mäso krájame na plátky. Poukladáme a dozdobíme hotovou zeleninou. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

  7. Krok 7.

    Podávame s cestovinami alebo vyprážanými zemiakmi.



Medový krémeš špeciál
Pikantný segedínsky guláš
Znojemský guľáš