Pirohy plnené mletým mäsom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 21.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Pirohy
- 220 ml Pitná voda (vlažná)
- 35 ml Olej
- 1 PL Cukor kryštálový
- 1 ČL Soľ
- 400 g Múka hladká
- 1 KS Vajce
- 300 ml Vývar (silný mäsový)
- 250 g Mleté mäso
- 1 KS Cibuľa
- 2 strúčik Cesnak
- 100 g Tvrdý syr (strúhaný)
- 2 PL Paradajkový pretlak
- 1 PL Cukor kryštálový
- Rasca mletá (podľa chuti)
- Čili korenie mleté (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Olej (podľa potreby)
Mäsová plnka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pirohy : Zamiesené a vykysnuté cesto v pekárni. Rozvaľkať a vykrajovať kruhy. Naplniť a okraje potrieť rozšľahaným vajcom a dôkladne pritlačiť. Smažiť vo vrstve rozpáleného oleja z oboch strán a ihneď potom vkladať na minútku do silného mäsového vývaru. Vyskladať do pekáča a tam potom môžeme teplým vývarom ešte trošku preliať.
-
Krok 2.
Mäsová plnka: Na masti orestovať cibuľu, pridať mäso. Zrestovat a pridať pretlak. Opäť zarestovat, okoreniť a dochutiť. Nakoniec pridať syr.
-
Krok 3.
Mali by sa podávať teplé s kyslou smotanou.