Krkovička s kyslou kapustou a zemiakmi
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21
5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 200 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Lenka Siváková
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Potrebujeme: Mäso
- 1 Kg Bravčová krkovička
-   Olej (podľa potreby)
- 2 PL Horčica plnotučná
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 500 g Kapusta kyslá
-   Cesnak (podľa potreby, prelisovaný)
-   Cibuľa (podľa potreby, nakrájaná)
-   Tymián (podľa chuti)
- 500 g Zemiaky (malé)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Rasca (podľa chuti)
-   Sušený cesnak (podľa chuti)
-   Olej (podľa potreby)
-   Tymián (podľa chuti)
Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Krkovičku umyjeme a nakrájame na 1 cm plátky. Do misky dáme soľ, čierne mleté korenie, rascu, horčicu a mäso. Všetko spolu poriadne premiešame.
-
Krok 2.
Na plech uložíme kyslú kapustu. Na to uložíme mäso, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie a tymián. Pečieme pod alobalom 3 hodinky pri 200 °C.