Krkovička s kyslou kapustou a zemiakmi
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.04.21
4 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 200 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Lenka Siváková
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso
- 1 Kg Bravčová krkovička
- Olej (podľa potreby)
- 2 PL Horčica plnotučná
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 500 g Kapusta kyslá
- Cesnak (podľa potreby, prelisovaný)
- Cibuľa (podľa potreby, nakrájaná)
- Tymián (podľa chuti)
- 500 g Zemiaky (malé)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Rasca (podľa chuti)
- Sušený cesnak (podľa chuti)
- Olej (podľa potreby)
- Tymián (podľa chuti)
Zemiaky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Krkovičku umyjeme a nakrájame na 1 cm plátky. Do misky dáme soľ, čierne mleté korenie, rascu, horčicu a mäso. Všetko spolu poriadne premiešame.
-
Krok 2.
Na plech uložíme kyslú kapustu. Na to uložíme mäso, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, čierne mleté korenie a tymián. Pečieme pod alobalom 3 hodinky pri 200 °C.