Jelení chrbát s tekvicovými knedličkami a špenátom
"Mamka by měla jít do toho Master Cheefa", huláká Jakub pokaždé, když zasedne k jídlu a já ho pokaždé musím vyvést z omylu. Tak tam a ani jinam ani náhodou. Vařím ráda a myslím, že i chutně, ale šaška kvůli penězům bych nikdy nikde nedělala....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso
- 1300 g Jelenie mäso (chrbát)
- 1 Cibuľa (stredne veľká, nadrobno)
- 2 ČL Čierne korenie mleté
- 2 ČL Soľ
- 500 ml Vývar (mäsový)
- 200 g Múka hladká
- Pitná voda (podľa potreby)
- 500 g Zemiaky (deň vopred uvarené )
- 300 g Tekvica hokkaido
- 200 g Múka hrubá
- 1 ČL Soľ
- 1 KS Vajce
- Olej olivový (podľa potreby)
- 1/2 KS Cibuľa (nadrobno)
- 3 strúčik Cesnak (nadrobno)
- 400 g Špenát mrazený (sekaný)
- 1/2 hrnček Mlieko
- 4 PL Múka polohrubá
- Soľ (podľa chuti)
- Olej (podľa potreby)
- Podravka (podľa chuti)
Tekvicové knidličky
Špenát
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso : Mäso umyjeme a zbavíme tuku. Zo všetkých strán dôkladne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Sprudka orestujeme v panvici a preložíme do hrnca.
-
Krok 2.
Do výpeku vsypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatohneda. Potom zalejeme vývarom, necháme povariť a vlejeme k mäsu. Hrniec prikryjeme a necháme variť na vyšší stupeň asi 4 hodinky.