Pečená krkovička, kapusta s karamelom, domáca knedľa
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso
- 1 Kg Bravčová krkovička
- 1 Cibuľa (stredne veľká)
- Soľ
- Rasca mletá
- Korenie
- Vývar (na podliatie, alebo voda)
- 500 Kapusta kyslá
- 2 PL Cukor kryštálový
- 1 PL Bravčová masť
- Soľ (podľa chuti)
- Korenie (podľa chuti)
- Jablčný ocot (podľa chuti)
- Pitná voda (na podliatie)
- 500 g Múka polohrubá
- 2 ČL Soľ
- 50 ml Olej
- 1 Vajce
- 250 - 300 ml Mlieko (vlažné)
- 1 ČL Cukor kryštálový
- 1/2 kocka Droždie
Kapusta
Domáca knedľa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Krkovička : Na pekáč si dáme trochu oleja alebo masti. Poukladáme osolenú a okorenenú krkovičku, pokrájanú na 1 cm plátky. Posypeme rascou a poukladáme cibuľu. Trochu podlejeme, dáme alobal na vrch. Pečieme na 170 °C , 3 hodiny.
-
Krok 2.
Kapusta : Z cukru spravíme karamel. Pridáme masť a zalejeme vodou. Pridáme rascu a kapustu osolíme a okoreníme. Dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme octom.
-
Krok 3.
Domáca knedľa : Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások. Keď napučnie pridáme ho k ostatným surovinám. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť 40 minút. Vytvarujeme 2 Knedle a necháme ich ešte 20 minút podkysnúť. Paríme 20 minút. Po vybratí popichať špáradlom a potrieť olejom.