Prajeme dobrú chuť :)

Pečená krkovička, kapusta s karamelom, domáca knedľa

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.04.21

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Lenka Siváková

Ingrediencie


Potrebujeme: Mäso

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Krkovička : Na pekáč si dáme trochu oleja alebo masti. Poukladáme osolenú a okorenenú krkovičku, pokrájanú na 1 cm plátky. Posypeme rascou a poukladáme cibuľu. Trochu podlejeme, dáme alobal na vrch. Pečieme na 170 °C , 3 hodiny.

  2. Krok 2.

    Kapusta : Z cukru spravíme karamel. Pridáme masť a zalejeme vodou. Pridáme rascu a kapustu osolíme a okoreníme. Dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme octom.

  3. Krok 3.

    Domáca knedľa : Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások. Keď napučnie pridáme ho k ostatným surovinám. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť 40 minút. Vytvarujeme 2 Knedle a necháme ich ešte 20 minút podkysnúť. Paríme 20 minút. Po vybratí popichať špáradlom a potrieť olejom.



Červená kapusta s bravčovým karé
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Srnčí guláš s domácou knedľou