Pečená krkovička, kapusta s karamelom, domáca knedľa
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.04.21
5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Lenka Siváková
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Potrebujeme: Mäso
- 1 Kg Bravčová krkovička
- 1   Cibuľa (stredne veľká)
-   Soľ
-   Rasca mletá
-   Korenie
-   Vývar (na podliatie, alebo voda)
- 500   Kapusta kyslá
- 2 PL Cukor kryštálový
- 1 PL Bravčová masť
-   Soľ (podľa chuti)
-   Korenie (podľa chuti)
-   Jablčný ocot (podľa chuti)
-   Pitná voda (na podliatie)
- 500 g Múka polohrubá
- 2 ČL Soľ
- 50 ml Olej
- 1   Vajce
- 250 - 300 ml Mlieko (vlažné)
- 1 ČL Cukor kryštálový
- 1/2 kocka Droždie
Kapusta
Domáca knedľa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Krkovička : Na pekáč si dáme trochu oleja alebo masti. Poukladáme osolenú a okorenenú krkovičku, pokrájanú na 1 cm plátky. Posypeme rascou a poukladáme cibuľu. Trochu podlejeme, dáme alobal na vrch. Pečieme na 170 °C , 3 hodiny.
-
Krok 2.
Kapusta : Z cukru spravíme karamel. Pridáme masť a zalejeme vodou. Pridáme rascu a kapustu osolíme a okoreníme. Dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme octom.