Pečené bravčové líčka, cuketa na spôsob dusenej kapusty a zemiaková knedľa
Jóóó, naordinovala jsem si opravdu dlouhý odpočinek od facebooku. Jenže recepty a fotky se mi tu hromadí, občas už má někdo i starost, jestli jsem náhodou s vařením dočista nesekla... Takže, aby bylo jasno, nesekla, což potvrzují i hodnoty naměřené naší neúprosnou osobní váhou. :D.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Mäso
- 1 Kg Bravčové líčka
- 2 KS Cibuľa (stredne veľká, nadrobno)
- 3 strúčik Cesnak (nadrobno)
- 1/2 ČL Čili korenie mleté
- 1 PL Včelí med
- 250 ml Vývar (mäsový)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Sušený cesnak (podľa chuti)
- 1 ČL Rasca mletá
-   Bravčová masť (podľa potreby)
- 1   Cuketa (stredne veľká, nahrubo nastrúhaná)
-   Olej (podľa potreby)
-   Cukor kryštálový (podľa chuti)
-   Ocot (podľa chuti)
- 1 ČL Rasca mletá
- 500 g Zemiaky (najlepšie uvarené deň vopred)
- 200 g Múka hrubá
- 50 g Detská krupica
-   Soľ (podľa chuti)
- 1   Vajce
Cuketa na spôsob dusenej kapusty
Zemiaková knedľa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso: Očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká "tlamička"), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti.
-
Krok 2.
Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zrestujeme, pridáme mleté chilli, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu dusiť, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči, pridáme drvenú rascu a prilejeme pivo.