Prajeme dobrú chuť :)

Bakoňské kotlety s domácimi haluškami

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.04.21

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Štefan Halász

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Celé jedlo som robil na jednej panvici. Panvicu s olejom som rozohrial. Pridal nakrájané šampiňóny, opražil do hneda a dal na bok.

  2. Krok 2.

    V tej istej panvici som opražil na menšie kocky nakrájanú slaninu a dal na bok.

  3. Krok 3.

    Jemne naklepané karé som osolil a okorenil podľa chuti, a obalil v hladkej múke. Vo výpeku, ktorý ostal v panvici som sprudka opiekol zoboch strán karé a dal na bok.

  4. Krok 4.

    V tom istom výpeku som spenil nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridal som nakrájanú paradajku, papriku, korenie, červenú mletú papriku a všetko spolu som opražil.

  5. Krok 5.

    Do panvice som vrátil karé, slaninu a šampiňóny, podlial som vývarom a dusil 20 minút.

  6. Krok 6.

    Pred koncom som jedlo dochutil majoránkou a zahustil s kyslou smotanou.

  7. Krok 7.

    Podávame s maslovými haluškami. Dobrú chuť!



Jogurtový ovocný jemný koláč
Mini pizze
Kuracie prsia s olivami