Bakoňské kotlety s domácimi haluškami
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové karé (na plátky)
- 300 g Slanina (na menšie kocky)
- 300 g Šampiňóny (na menšie kocky)
- 200 ml Kyslá smotana
- 1 KS Cibuľa (nadrobno, stredná)
- 1 Paprika červená (nakrájaná, stredná)
- 100 g Múka hladká
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 200 ml Vývar (na podliatie)
- 1 strúčik Cesnak (nadrobno)
- 100 ml Olej
- Majoránka (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Celé jedlo som robil na jednej panvici. Panvicu s olejom som rozohrial. Pridal nakrájané šampiňóny, opražil do hneda a dal na bok.
-
Krok 2.
V tej istej panvici som opražil na menšie kocky nakrájanú slaninu a dal na bok.
-
Krok 3.
Jemne naklepané karé som osolil a okorenil podľa chuti, a obalil v hladkej múke. Vo výpeku, ktorý ostal v panvici som sprudka opiekol zoboch strán karé a dal na bok.
-
Krok 4.
V tom istom výpeku som spenil nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridal som nakrájanú paradajku, papriku, korenie, červenú mletú papriku a všetko spolu som opražil.
-
Krok 5.
Do panvice som vrátil karé, slaninu a šampiňóny, podlial som vývarom a dusil 20 minút.
-
Krok 6.
Pred koncom som jedlo dochutil majoránkou a zahustil s kyslou smotanou.
-
Krok 7.
Podávame s maslovými haluškami. Dobrú chuť!