Bakoňské kotlety s domácimi haluškami
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.04.21
4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Štefan Halász
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové karé (na plátky)
- 300 g Slanina (na menšie kocky)
- 300 g Šampiňóny (na menšie kocky)
- 200 ml Kyslá smotana
- 1 KS Cibuľa (nadrobno, stredná)
- 1 Paprika červená (nakrájaná, stredná)
- 100 g Múka hladká
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 200 ml Vývar (na podliatie)
- 1 strúčik Cesnak (nadrobno)
- 100 ml Olej
- Majoránka (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Celé jedlo som robil na jednej panvici. Panvicu s olejom som rozohrial. Pridal nakrájané šampiňóny, opražil do hneda a dal na bok.
-
Krok 2.
V tej istej panvici som opražil na menšie kocky nakrájanú slaninu a dal na bok.