Prajeme dobrú chuť :)

Znojemské hovädzie plátky s ryžou

V pojídání kyselých okurek by mohl můj mužskej závodit s kdejakou těhulí a s přehledem by vyhrál. Jak otevřu sklenici, hned je v čudu. Ještě, že jsem v létě nezahálela a udělala zásoby, jinak by mi snad ani na tu omáčku nezbylo... :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.04.21

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.

  2. Krok 2.

    Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso.

  3. Krok 3.

    Mäso by malo byť úplne ponorené, v prípade potreby prilejeme vodu. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku, uzavrieme a varíme asi 45 minút.

  4. Krok 4.

    Potom mäso vyberieme, do omáčky pridáme sterilizované uhorky a zahustíme zápražkou z trochy studenej vody a hladkej múky. Necháme ešte asi 10 minút prevariť, dochutíme soľou, korením a prípadne nálevom z uhoriek, vrátime späť mäso a necháme prehriať.

  5. Krok 5.

    Podávame s obľúbenou ryžou. Tú uvaríme podľa zvyku alebo návodu. Dobrú chuť



Makový závin
Francúzky toast
Grilovaný hermelín s medom a malinami