Znojemské hovädzie plátky s ryžou
V pojídání kyselých okurek by mohl můj mužskej závodit s kdejakou těhulí a s přehledem by vyhrál. Jak otevřu sklenici, hned je v čudu. Ještě, že jsem v létě nezahálela a udělala zásoby, jinak by mi snad ani na tu omáčku nezbylo... :).
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Hovädzie pliecko (ja použila lúpanej pliecko, na plátky)
- 1 KS Cibuľa (nadrobno, stredne veľká)
- 100 g Údená slanina ( bez kože, na kocky)
- cca 600 ml Vývar (mäsového)
- Bravčová masť (podľa potreby)
- Múka hladká (podľa potreby)
- 4 KS Zavárané uhorky (väčšie, na plátky)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Sójová omáčka (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.
-
Krok 2.
Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso.