Prajeme dobrú chuť :)

Maďarský guláš s domácou knedľou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.03.21

4.62 / 5 (13 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Halász Peca István

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Najemno nakrájanú cibuľu a 4 strúčiky cesnaku (na 1kg hovädzieho mäsa) osmažíme do hneda na bravčovej masti, pridáme mletú červenú papriku - aj štipľavú aj sladkú.

  2. Krok 2.

    Premiešame a tiež pridáme 3 lúpané paradajky. Takto si spravíme taký krémový základ. Teraz pridáme na kocky nakrájané hovädzie (predné) mäso.

  3. Krok 3.

    Osolíme, pridáme korenie, dochutíme s mletou rascou a podlejeme s hovädzím vývarom.

  4. Krok 4.

    Teraz dusíme cca 2,5 hod. do mäkka, v polovici som k mäsu pridal nakrájanú svetlú, zelenú papriku a červenú kapiu.

  5. Krok 5.

    Podávame s obľúbeným knedlíkom ... dobrú chuť. U mňa padla vhodne domáca knedľa



Šunková pizza so syrovými okrajmi
Jednoduché opekané ázijské rezance
Ryžové rezance s avokádovo-bazalkovým pestrom