Maďarský guláš s domácou knedľou
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.03.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Cibuľa (najemno)
- 4 strúčik Cesnak
- 1 Kg Hovädzie mäso
- 1 PL Bravčová masť (plná)
- 3/4 ČL Červená paprika pálivá (podľa chuti)
- 3 KS Lúpané paradajky
- Hovädzí vývar
- 1 KS Paprika biela (nakrájať)
- 1 KS Paprika zelená (nakrájať)
- 1 KS Kapia červená (nakrájať)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Rasca mletá (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Najemno nakrájanú cibuľu a 4 strúčiky cesnaku (na 1kg hovädzieho mäsa) osmažíme do hneda na bravčovej masti, pridáme mletú červenú papriku - aj štipľavú aj sladkú.
-
Krok 2.
Premiešame a tiež pridáme 3 lúpané paradajky. Takto si spravíme taký krémový základ. Teraz pridáme na kocky nakrájané hovädzie (predné) mäso.
-
Krok 3.
Osolíme, pridáme korenie, dochutíme s mletou rascou a podlejeme s hovädzím vývarom.
-
Krok 4.
Teraz dusíme cca 2,5 hod. do mäkka, v polovici som k mäsu pridal nakrájanú svetlú, zelenú papriku a červenú kapiu.
-
Krok 5.
Podávame s obľúbeným knedlíkom ... dobrú chuť. U mňa padla vhodne domáca knedľa