Panenka, hnedé šampiňóny a mrkvové šúlance
Ahojte :) u mňa dnes trosku netradične ale za to výborne ;) Určite odporúčam. Mrkvové šúlance prehádzane s chilli olejom, hnedé šampiňóny na smotane a panenka :) pekný večer prajem a dobrú chuť.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.03.21
Ingrediencie
Panenka:
- 1 KS Bravčová panenka
-   Korenie 4 farieb (podľa chuti)
-   Soľ (podľa chuti)
- 50 g Maslo (cca)
-   Vývar (alebo voda/podľa potreby)
- 50 g Maslo (cca)
- 300 g Šampiňóny (na plátky)
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Rasca mletá (podľa chuti)
- 1 kelímok Sladká smotana
- 400 g Mrkva
-   Soľ (podľa chuti)
- 1 KS Vajce
-   Múka polohrubá (Podľa potreby)
-   Chilli olej (podľa chuti)
Šampiňóny:
Mrkvové šulance:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku si umyjeme, odblaníme , osolíme a namelieme korenie 4 farieb. Na panvicu si dáme kúsok masla alebo oleja a panenku zatiahneme z každej strany cca 2 minútky / strana ( podľa hrúbky), potom podlejeme vodou alebo vývarom, necháme 1 min. vrieť a vypneme . Dáme pukličku a necháme 5-7 min stáť .
-
Krok 2.
ŠAMPINONY - na kúsku masla opekáme nakrájané na plátky šampiňóny pridáme soľ, korenie a štipku rasce. Keď už sú dozlata, pridáme vyvar cca 1 deci z panenky a sladkú smotanu. Necháme redukovať, zjemnime kúskom masla
-
Krok 3.
ŠULANCE- uvaríme si očistenú mrkvu a necháme vychladnúť . Poriadne popučíme, ja som prebehla aj ponorným mixérom a pridáme soľ, vajko a polohrubú múku tak, aby bolo cesto tak tuhé, aby sa dali robiť šúľance . Vyvaríme v slanej vode kým nevyplávajú a nehodia penu z preložíme horúce na panvicu a prehrejeme s chilli olejom