Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Panenka, hnedé šampiňóny a mrkvové šúlance

Ahojte :) u mňa dnes trosku netradične ale za to výborne ;) Určite odporúčam. Mrkvové šúlance prehádzane s chilli olejom, hnedé šampiňóny na smotane a panenka :) pekný večer prajem a dobrú chuť.

Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 30.03.21

4.33 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 3
Zdroj: Lenka Sivakova

Ingrediencie

Panenka:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Panenku si umyjeme, odblaníme , osolíme a namelieme korenie 4 farieb. Na panvicu si dáme kúsok masla alebo oleja a panenku zatiahneme z každej strany cca 2 minútky / strana ( podľa hrúbky), potom podlejeme vodou alebo vývarom, necháme 1 min. vrieť a vypneme . Dáme pukličku a necháme 5-7 min stáť .

  2. Krok 2.

    ŠAMPINONY - na kúsku masla opekáme nakrájané na plátky šampiňóny pridáme soľ, korenie a štipku rasce. Keď už sú dozlata, pridáme vyvar cca 1 deci z panenky a sladkú smotanu. Necháme redukovať, zjemnime kúskom masla

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kokosová bábovka
Zeleninový šalát vhodný aj ako príloha
Morčacie v sójovej omáčke