Bravčové karé na smotane so zeleninou a cestovinami
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.03.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Bravčové karé
- 1 PL Bravčová masť
- 1 KS Cibuľa
- 1-2 strúčik Cesnak (podľa chuti)
- 400 g Mrazená zelenina (Alebo podľa chuti)
- 1 kelímok Kyslá smotana (30%)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie (podľa chuti)
- 1 PL Dijonská horčica
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Plátky som posolil okorenil a na kačacej masti (môže byť aj bravčová) sprudka opiekol z obidvoch stranách. Orestované plátky dáme na bok.
-
Krok 2.
Na tom výpeku som orestoval najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridal zeleninu, kyslé uhorky a podlial s vývarom. Ak nemáte vývar tak vodou.
-
Krok 3.
Teraz môžeme omáčku dochutiť soľou, korením. Ja som pridal ak 3ks nového krenia. Necháme omáčku prevariť a vrátime plátky otestovaného bravčového karé. Nakoniec zahustíme smotanou min.30 %., na zjemnenie som pridal maslo a dochutil dijónskou horčicou.
-
Krok 4.
Podávame s obľúbenou cestovinou