Prajeme dobrú chuť :)

Bravčové karé na smotane so zeleninou a cestovinami

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.03.21

4.83 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Halász Peca István

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Plátky som posolil okorenil a na kačacej masti (môže byť aj bravčová) sprudka opiekol z obidvoch stranách. Orestované plátky dáme na bok.

  2. Krok 2.

    Na tom výpeku som orestoval najemno nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridal zeleninu, kyslé uhorky a podlial s vývarom. Ak nemáte vývar tak vodou.

  3. Krok 3.

    Teraz môžeme omáčku dochutiť soľou, korením. Ja som pridal ak 3ks nového krenia. Necháme omáčku prevariť a vrátime plátky otestovaného bravčového karé. Nakoniec zahustíme smotanou min.30 %., na zjemnenie som pridal maslo a dochutil dijónskou horčicou.

  4. Krok 4.

    Podávame s obľúbenou cestovinou



Syrové pagáče
Bryndzová nátierka
Zapečené Tortilly zo zeleninou