Zemiaky na paprike s domácou klobásou
.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.03.21
4.86 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Halász Peca István
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 150 Slanina
- 2 Klobása
- 1 PL Bravčová masť
- 1 KS Cibuľa
- 2-3 strúčik Cesnak
- 1 KS Paradajka
- 3/4 ČL Červená paprika sladká
- 1/2 ČL Červená paprika pálivá
- 400 g Zemiaky (na kocky)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1/4 ČL Rasca mletá (podľa chuti)
- Majoránka (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Domácu slaninu a klobásu som opiekol na bravčovej masti a dal na bok.
-
Krok 2.
Na výpeku som orestoval cibuľu, cesnak, papriku a paradajku.
-
Krok 3.
Pridal som červenú mletú údenú sladkú a štipľavú papriku, pridal zemiaky nakrájané na kocky, jemne osolil, okorenil, dochutil s mletou rascou a majoránkov.
-
Krok 4.
Nakoniec som zemiaky podlial vodou a uvaril do mäkka.