Prajeme dobrú chuť :)

Hamburger z mletého mäsa

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.02.21

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 20 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso osolíme, okoreníme korením, bazalkou, oregánom, medvedím cesnakom, poriadne premiešame a necháme odstáť aspoň 15 minút aby sa spojili chute. Gril alebo grilovaciu panvicu pokvapkáme olejom a na rozpalený dáme placky mäsa. Urobíme ich trocha väčšie keďže sa po upečení stiahnu. Pečieme 5 minút z jednej strany a asi 3 minúty z druhej strany. Na horúci dáme plátok syra a preložíme na tanier. Necháme trocha odstáť.

  2. Krok 2.

    Žemle rozrežeme a dáme pred naplnením asi na minútku opiecť na panvičku. Opečené si natrieme podľa chuti nejakým dresingom alebo horčicou (ja som si dala cibuľovo cesnakový dresing), obložíme zeleninkou akou chceme, v našom prípade to bol ľadový šalát, cibuľa, paradajka, uhorka, a medzi to dáme pripravené mäsko.

  3. Krok 3.

    Postup na žemle: múku si preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, nalejeme tam teplé nie horúce mlieko, rozdrvíme droždie, dáme lyžičku cukru, opatrne premiešame vidličkou a necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme soľ, vodu, jedno vajce, olej a vymiesime cesto. Necháme kysnúť aspoň 1 hodinu. Po vykysnutí dáme cesto na dosku, rozdelíme na 6 častí, z každej urobíme malý bochník a preložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Necháme ešte 20 minút podkysnúť, pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme na 200°C 20 minút.



Banánovo- karamelové nepečené guličky
Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré
Kapor na masle so zemiakovým šalátom