Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hamburger z mletého mäsa

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 05.02.21

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 20 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso osolíme, okoreníme korením, bazalkou, oregánom, medvedím cesnakom, poriadne premiešame a necháme odstáť aspoň 15 minút aby sa spojili chute. Gril alebo grilovaciu panvicu pokvapkáme olejom a na rozpalený dáme placky mäsa. Urobíme ich trocha väčšie keďže sa po upečení stiahnu. Pečieme 5 minút z jednej strany a asi 3 minúty z druhej strany. Na horúci dáme plátok syra a preložíme na tanier. Necháme trocha odstáť.

  2. Krok 2.

    Žemle rozrežeme a dáme pred naplnením asi na minútku opiecť na panvičku. Opečené si natrieme podľa chuti nejakým dresingom alebo horčicou (ja som si dala cibuľovo cesnakový dresing), obložíme zeleninkou akou chceme, v našom prípade to bol ľadový šalát, cibuľa, paradajka, uhorka, a medzi to dáme pripravené mäsko.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Mäkučké plnené rožteky
Medovníky