Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové karé
- 1 PL Bravčová masť
- 3 KS Mrkva
- 2 KS Petržlen
- Citrónová šťava (z polovičky citróna)
- 3 KS Bobkový list
- 4 KS Nové korenie (celé)
- Čierne korenie mleté
- Soľ
- 1 PL Múka hladká
- 1 KS Cibuľa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso v celku osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatej bravčovej masti. Podlievame a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen. Pridáme bobkový list, nové celé korenie, štipku čierneho korenia, trocha soli a podusíme do mäkka.
-
Krok 2.
Do uvarenej zeleniny dáme šťavu z citróna, vyberieme bobkový list a celé korenie a zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Zalejeme smotanou, trocha si necháme na zahustenie ak bude treba a privedieme do varu. Podľa potreby zahustíme rozmiešanou smotanou (ak nezvýšilo dáme trocha mlieka) a múkou. Podľa chutí dosolíme.
-
Krok 3.
Mäsko nakrájame na plátky a podávame s hotovou omáčkou a knedľou.