Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Sviečková na smotane

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 18.01.21

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso v celku osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatej bravčovej masti. Podlievame a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen. Pridáme bobkový list, nové celé korenie, štipku čierneho korenia, trocha soli a podusíme do mäkka.

  2. Krok 2.

    Do uvarenej zeleniny dáme šťavu z citróna, vyberieme bobkový list a celé korenie a zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Zalejeme smotanou, trocha si necháme na zahustenie ak bude treba a privedieme do varu. Podľa potreby zahustíme rozmiešanou smotanou (ak nezvýšilo dáme trocha mlieka) a múkou. Podľa chutí dosolíme.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie prsia so zeleninou
Sladké palacinky
Tradičné bryndzové halušky