Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou s tagliatelle

Kuracie prsia na prírodno so šampiňónovou omáčkou s cestovinami tagliatelle... Veľmi jednoduché a chutné jedlo na každú príležitosť.

Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.01.21

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Halász Peca István

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na masle a na olivovom oleji som orestoval 2 šalotky nadrobno a 2 strúčiky cesnaku, pridal som šampiňóny, soľ, korenie a podlial s vínom.

  2. Krok 2.

    Varením som nechal alkohol odpariť, podlial som s vývarom a dusil cca 10 min. Ďalej som zahustil a zároveň zjemnil smotanou a maslom.

  3. Krok 3.

    Pridal petržlenovú vňať, kuracie prsia, ďalej som dosolil a dokorenil podľa chuti. Z prudka opečieme na horúcej panvici a prsia pridáme k omáčke. Ďalej ich už spolu len na chvíľu prevaríme. Jedlo som dochutil šťavou z limetky. Podávame s cestovinou tagiatelle :) Dobrú chuť



Pivný guláš z teľacieho mäsa
Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Kuracie prsia plnené paradajkami a syrom