Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou s tagliatelle
Kuracie prsia na prírodno so šampiňónovou omáčkou s cestovinami tagliatelle... Veľmi jednoduché a chutné jedlo na každú príležitosť.
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.01.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 700 Kuracie prsia (na plátky / rezne)
- 150 g Šampiňóny (nakrájané)
- 2 KS Cibuľa šalotka (nadrobno)
- 2 strúčik Cesnak
- 1-2 dl Biele víno
- 1 kelímok Sladká smotana
- 50 g Maslo
- Tagliatelle
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Limetková šťava (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masle a na olivovom oleji som orestoval 2 šalotky nadrobno a 2 strúčiky cesnaku, pridal som šampiňóny, soľ, korenie a podlial s vínom.
-
Krok 2.
Varením som nechal alkohol odpariť, podlial som s vývarom a dusil cca 10 min. Ďalej som zahustil a zároveň zjemnil smotanou a maslom.
-
Krok 3.
Pridal petržlenovú vňať, kuracie prsia, ďalej som dosolil a dokorenil podľa chuti. Z prudka opečieme na horúcej panvici a prsia pridáme k omáčke. Ďalej ich už spolu len na chvíľu prevaríme. Jedlo som dochutil šťavou z limetky. Podávame s cestovinou tagiatelle :) Dobrú chuť