Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou s tagliatelle
Kuracie prsia na prírodno so šampiňónovou omáčkou s cestovinami tagliatelle... Veľmi jednoduché a chutné jedlo na každú príležitosť.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.01.21
4.2 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Halász Peca István
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Potrebujeme:
- 700   Kuracie prsia (na plátky / rezne)
- 150 g Šampiňóny (nakrájané)
- 2 KS Cibuľa šalotka (nadrobno)
- 2 strúčik Cesnak
- 1-2 dl Biele víno
- 1 kelímok Sladká smotana
- 50 g Maslo
-   Tagliatelle
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Limetková šťava (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masle a na olivovom oleji som orestoval 2 šalotky nadrobno a 2 strúčiky cesnaku, pridal som šampiňóny, soľ, korenie a podlial s vínom.
-
Krok 2.
Varením som nechal alkohol odpariť, podlial som s vývarom a dusil cca 10 min. Ďalej som zahustil a zároveň zjemnil smotanou a maslom.